Christian & Louboutins


Louboutins verk används i samlingarna av Jean-Paul Gaultier, Balmain, Jeremy Scott, Chloé, Givenchy, Diana von Furstenberg och andra couture- och färdiga konstnärer. Bland kändisarna som bär Louboutin-skor är Britney Spears, Dita von Teese, Christina Aguilera, Madonna, Sandra Bullock, Victoria Beckham. Den karakteristiska bilden som skapas av modedesignerns skor återspeglas i populärmusik.

Han ritade de första skisserna i tonåren - den här lektionen ockuperade honom mycket mer än sina studier. Han fick sitt första jobb på Folies Bergères-kabaret, där han hjälpte konstnärer bakom scenen som arbetare. På samma år, vid 16 års ålder, skapade han den första skomodellen och noterade senare att "ingen vet hur man bär högklackade skor som en dansare gör under en föreställning".

1976 intresserade han sig för de östliga och afrikanska ländernas konst. Modedesignern som visar barfota kvinnor imponerades särskilt; besökte Egypten och Indien. 1981 återvände han till Paris med en stor portfölj av skodesign, erbjöd nya modeller till många ledande modehus, men fick jobb bara med Charles Jourdan. Couturier lärde honom de tekniska grunderna, som gjorde det möjligt för den framtida skodesignern att starta sitt eget företag. Senare fick han jobb som student vid Roger Vivier.

1991 registrerade han sitt eget företag Christian Louboutin.

Trots sin passion för skor glömde designern aldrig teatern. "Ingen bär skor som en dansare på scenen," tycker Christian om att upprepa i sina många intervjuer. Det var slöjan som prydde magdansern som inspirerade Couturier att skapa de berömda sammetbåtarna med draperingsnät och tofsar runt fotleden.

Från 18 års ålder studerade Christian Louboutin med Charles Jourdan, var frilansande anställd för Chanel och Yves Saint Laurent. 1988 designade Louboutin en provocerande typ av båt - ett ägg, för att fokusera på den mest sensuella, som han anser, men tidigare ignorerad, en del av det kvinnliga benet - fotens inre böjning. ”Jag älskar det djupa utskuret på båtarna,” säger Christian. - Att visa en del av tårna är oerhört sexigt. Jag klär inte en kvinna, jag försöker klä av henne.”

1991 öppnade han sin egen butik på Passage Vero-Dodat i Paris, som mycket snart blev kär i sekulära parisier som besökte närliggande antikvitetsbutiker.

Christian Louboutin gör alltid skosulan ljusa skarlagen, vilket han kallar "följ mig" -tekniken. Enligt legenden såg Louboutin under utställningen att en av de anställda hade naglar målade med röd lack från Chanel. På samma sekund insåg han att om han lackar sulans skor med samma lack skulle detta perfekt komplettera hans modeller. Sedan dess har den röda yttersulan blivit kännetecknet för modehuset.

"De blanka röda sulorna har ingen annan funktion - de indikerar helt enkelt att dessa skor är mina," säger Christian. Nyligen vädjade Louboutin till det amerikanska och brittiska patentbyrån med en begäran om att registrera den röda understrukningen som ett varumärke. ”Hans skor är de vackraste på marknaden, jag korsar specifikt benen när jag sitter så att folk kan se de röda sulorna,” sa den stora skådespelerskan Elizabeth Taylor.

2012 utvidgade Christian Louboutin sitt varumärkesutbud med en kosmetiklinje. Den första släpptes skarlakansröd nagellack, som på en gång inspirerade designern på den ikoniska röda sulan för Christian Louboutin-skor. Denna nyans - Rouge Louboutin - gav namnet till en hel rad produkter för effektiv smink: tre texturer av röd läppstift (matt, glansig, genomskinlig), läppstift, mascara och en set för manikyr, som förutom de vanliga produkterna innehåller lack för den inre ytan spiken. Alla flaskor är dekorerade med långa mössor, som återspeglar ytterligare en signaturdetalj av märket.

Efter nagellack och läppstift med lockiga mössor dök en rad parfymer och en samling ögonsmink: färg eyeliners, kayaler och mascara. Vid semestern har märket begränsade kollektioner med sällsynta och komplexa nyanser av klassiska produkter: läppglans, matt läppstift, eyeliners.

 Tecken som förråder falska: Fortsättning av artikeln    Christian & Louboutins    Christian & Louboutins: Fortsättning av artikeln
•••
E-mail: info@louboutinskor.se | +4680010060 (+1)
Louboutin Skor  - Stockholm © 2020